ostarine
Mar 27

Book now for our upcoming OPEN DAY on 12 April 2017

Study at SA’s BEST CHEF SCHOOL and start your journey to the top!

ICA Open Day Invitation_BOTH DATES

Share on Facebook
Mar 27

RSG Ontbyt_25 Mrt 2017_Botterskorsie en kekerertjie-patee

Geroosterde botterskorsie en kekerertjie-patee

 

250 g botterskorsie, afgeskil en in blokkies gesny

2 e (15 ml) olie

1 blik (400 g) kekerertjies

1 knoffelhuisie, fyn gekap

¼ k (± 65 ml) olyfolie

1 t (5 ml) paprika

Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Geroosterde pampoensade, opsioneel

Olyfolie vir bediening

  • Verhit die oond tot 200 °C. Rangskik die botterskorsiestukkies eweredig op ‘n bakplaat en bedruip liggies met olie.
  • Rooster die botterskorsie vir ± 30 minute of tot sag en gaar. Verwyder uit die oond en laat eenkant om af te koel.
  • Plaas die botterskorsie saam met die kekerertjies, knoffel, olyfolie en paprika in ‘n voedselverwerker en verwerk tot glad. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper.
  • Garneer die patee met geroosterde pampoensade en bedruip liggies met olyfolie.

Idees met kekerertjiepatee :

  • Bedien op roosterbrood met avocado en fetakaas
  • Maak ‘n Roti-ontbyt-wrap met brosgebraaide spek en vars koljander
  • Gebruik as doopsous vir groente stokkies vir die kosblik

2017 - RSG_25 Mrt

Share on Facebook
Mar 10

RSG Ontbyt_11 Mrt 2017_Chorizo-Mozzarella-Aartappelkoekies

11 Maart 2017

Chorizo-en-mozzarella-aartappelkoekies

( Maak 8 koekies )

 

±1 e (15 ml) olie

¼ ui, fyn gekap

¼ k (± 65 ml) chorizo, in skyfies gesny

½ k (125 ml) mozzarellakaas, gerasper

1 eier, liggies geklits

1 k (250 ml) gaar aartappel, fyngedruk

1 ½ k (375 ml) koekmeel

Sout en vars gemaalde peper

 

Vir die krummelkors :

2 eiers, liggies geklits

1 k (250 ml) broodkrummels

½ k (125 ml) koekmeel

Olie vir braai

 

  • Verhit die oond tot 180 °C.
  • Verhit ‘n bietjie olie in ‘n braaipan oor matige hitte. Braai die uie en chorizo vir 4-5 minute tot gaar.Verwyder van die hitte en laat eenkant afkoel. Voeg die kaas by en meng deur.
  • Meng die geklitste eier deeglik deur die gaar aartappels en roer die meel by. Voeg die chorizo-en kaas mengsel by en geur met sout en vars gemaalde swartpeper na smaak.
  • Skep ‘n groot lepelvol aartappelmengsel in die palm van jou hand en vorm ‘n koekie van ± 5-6 cm in deursnee.
  • Bedek elke koekie met ‘n bietjie meel, doop in die geklitste eier en bedek dan egalig met die broodkrummels.
  • Verhit nog ‘n bietjie olie in die braaipan en braai die aartappelkoekies tot goudbruin. Plaas op ‘n bakplaat en bak vir ‘n verdere 12-15 minute in die oond tot gaar.
  • Bedien warm.

2017 - RSG_11 Mrt

Share on Facebook
Mar 3

12 APRIL: ICA OPEN DAY

iconMarch 3rd, 2017

ICA Open Day Invitation_BOTH DATES

BOOKINGS ARE NOW OPEN!

Contact us to book your attendance at South Africa’s BEST chef school.

Don’t Delay!  Space is limited.

 

T: (021) 885 1414

E: info@icachef.co.za

Facebook: https://www.facebook.com/Institute-of-Culinary-Arts-ICA-202069016876836/

FoS_icoe_africa_hires_SMALL

 

Share on Facebook
Mar 3

RSG Ontbyt_04 Mrt 2017_Supersaad-granola

Supersaad-granola (glutenvry)

 

2 k (500 ml) gemengde neute

½ k (125 ml) pampoensade

½ k (125 ml) sonneblomsade

1 k (250 ml) klapperskaafsels

½ t (2.5 ml) fyn kaneel

½ t (2.5 ml) gedroogde gemmer

1 t (5 ml) sout

3 e (45 ml) klapper- of olyfolie

1 e (15 ml) heuning

  • Verhit die oond tot 180°C
  • Plaas die droë bestanddele in ‘n mengbak saam.
  • Verhit die olie en heuning in ‘n kastrol oor matige hitte (moenie die mengsel kook nie).
  • Giet die heuning-mengsel oor die droë bestanddele en meng goed om al die neute en sade te bedek.
  • Versprei die granola egalig op ‘n bakplaat en bak vir ± 15 minute of tot die mengsel goudbruin is.
  • Verwyder uit die oond en laat eenkant afkoel. Bêre in ‘n lugdigte houer.
  • Bedien met jogurt of melk en vars vye, druiwe of bessies.

2017 - RSG_04 Feb

Share on Facebook
Mar 3

RSG Ontbyt_25 Feb 2017_Parma-styl hamkolwyntjies

Parma-styl hamkolwyntjies

(Maak 6)

 

1 croissant, in blokkies gesny

4 eiers, liggies geklits

1 t (5 ml) pietersielie, fyngekap

Sout en varsgemaalde swartpeper

70 g parma-styl ham (opsioneel kan spek of enige ander ham gebruik word)

30 g bokmelkkaas, gekrummel

 

  • Verhit die oond tot 180°C.
  • Meng die croissant, eiers en pietersielie in ‘n mengbak saam. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper. Hou eenkant.
  • Spuit ‘n 6-holte muffinpannetjie( ± 6 cm in deursnee) met kleefwerende sproei.
  • Voer elke holte deeglik uit met ‘n stukkie ham om ‘n “bakkie” te vorm.
  • Vul elke holte met die croissant mengsel en krummel ± 1 t (5 ml) bokmelkkaas bo-oor.
  • Bak die kolwyntjies vir ± 15 minute of tot die eier gaar en die kaas goudbruin is. Bedien warm.

2017 - RSG_25 Feb

Share on Facebook
Feb 21

RSG Ontbyt_18 Feb 2017_Perskes met tiemie-krummelkors

Gebakte perskes met ‘n tiemie-krummelkors

(Genoeg vir 4)

Krummelkors

2 e (30 ml) botter, gesmelt

¼ k (± 65 ml) bruinsuiker

½ (125 ml) hawermout

1 e (15 ml) pampoensade

1 e (15 ml) amandelvlokkies

1 t (5 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

½ t (2.5 ml) sout

 

4 lospit perskes, gehalveer en die pit verwyder

½ k (125 ml) ongegeurde jogurt, vir bediending

 

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Meng al die bestanddele vir die tiemie-krummelkors saam in ‘n mengbak.
  • Rangskik die perskes op die bakplaat met holtes na bo en skep ± 1 e (15 ml) van die krummelkors bo-op elke perske.
  • Bak die perskes vir ± 10 minute, of tot die kors ligbruin en die perskes sag is. Verwyder uit die oond en laat eenkant om effens af te koel.
  • Bedien met ‘n skeppie ongegeurde jogurt.

2017 - RSG_18 Feb

Share on Facebook
Feb 10

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse sampioene

Spoggerige Valentynsontbyt

(Maak 6 muffins)

 

Gepekelde radyse:

½ k (125 ml) asyn

½ k (125 ml) suiker

2 k (500 ml) water

1 t (5 ml) komynsaad

1 t (5 ml) pienk peperkorrels

1 t (5 ml) koljandersaad

1 bossie radyse (250 – 300g), afgeskil en in baie dun skyfies gesny

  • Verhit al die bestanddele, behalwe die radyse, in ‘n kastrol en bring die mengsel tot kookpunt. Verwyder van die hitte en hou eenkant.
  • Plaas die radyse in gesteriliseerde flesse en vul elke fles met die pekel. Verseël die flesse en bêre in die yskas.

 

Vir die muffins:

1 k (250 ml) koekmeelblom

2 t (10 ml) bakpoeier

½ t (2.5 ml) sout

½ k (125 ml) melk

2 e (30 ml) botter, gesmelt

1 eier, goed geklits

½ k (125 ml) roomkaas

1 pakkie (50 g) gerookte forel

+/- 12 gepekelde radsysskyfies

1 handvol dille, fyn gekap

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n muffinpannetjie met kleefwerende sproei (ons het hartvormige pannetjies gebruik om ‘n Valentynsgevoel te skep).
  • Sif die droë bestanddele in ‘n mengbak saam.
  • Meng die melk, botter en eier saam.
  • Vou die eiermengsel liggies by die droë bestanddele (moenie die mengsel oorwerk nie).
  • Skep die muffin-holtes driekwart vol met die beslag en bak vir 10-15 minute of tot ‘n toetspen skoon uitkom. Vewyder uit die oond en laat op ‘n draadrakkie afkoel.
  • Garneer elke muffin met roomkaas, forel, gepekelde radysskyfies en ‘n bietjie vars dille.

RSG_11 Feb 2017

Share on Facebook
Feb 6

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse kampioene

Italiaanse gevulde sampioene

6-8 groot sampioene
1⁄4 k (±62 ml) olyfolie
Sout en varsgemaalde swartpeper
1⁄2 k (125 ml) songedroogde tamaties in olie 1⁄2 k (125 ml) mozzarellakaas, gerasper
‘n handvol vars basiliekruidblare

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Plaas die sampioene op die bakplaat, bedruip liggies met olyfolie en geur met sout en varsgemaalde swartpeper.
  • Bak die sampioene vir 15 minute en verwyder uit die oond. Rangskik die songedroogde tamaties op die sampioene en strooi die mozzarellakaas bo-oor.
  • Plaas die sampioene terug in die oond en bak vir ‘n verdere 5 minute, of tot die kaas gesmelt is.
  • Verwyder die sampioene uit die oond, garneer met vars basiliekruid en bedien warm.

DSC_1472 (1)

Share on Facebook
Jan 27

ICA WELCOMES 2017 FIRST YEARS!

iconJanuary 27th, 2017

On Monday 30 January and Tuesday 31 January, the ICA will welcome a new group of eager young individual during registration at campus.

We look forward to undertaking the journey of shaping, moulding and teaching tomorrow’s BEST chefs at South Africa’s BEST training school.

Download our latest newsletter. Stockpot_Term 1_Jan 2017

Stockpot_Term 1_Jan 2017_p1 Stockpot_Term 1_Jan 2017_p2

LIKE US ON FACEBOOK TO FOLLOW ALL THE ACTION ON CAMPUS AND IN THE INDUSTRY!

Share on Facebook

Archives

April 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Institute of Culinary Arts. Make your own badge here.

Other

Syndication