ostarine
Mar 10

RSG Ontbyt_11 Mrt 2017_Chorizo-Mozzarella-Aartappelkoekies

11 Maart 2017

Chorizo-en-mozzarella-aartappelkoekies

( Maak 8 koekies )

 

±1 e (15 ml) olie

¼ ui, fyn gekap

¼ k (± 65 ml) chorizo, in skyfies gesny

½ k (125 ml) mozzarellakaas, gerasper

1 eier, liggies geklits

1 k (250 ml) gaar aartappel, fyngedruk

1 ½ k (375 ml) koekmeel

Sout en vars gemaalde peper

 

Vir die krummelkors :

2 eiers, liggies geklits

1 k (250 ml) broodkrummels

½ k (125 ml) koekmeel

Olie vir braai

 

  • Verhit die oond tot 180 °C.
  • Verhit ‘n bietjie olie in ‘n braaipan oor matige hitte. Braai die uie en chorizo vir 4-5 minute tot gaar.Verwyder van die hitte en laat eenkant afkoel. Voeg die kaas by en meng deur.
  • Meng die geklitste eier deeglik deur die gaar aartappels en roer die meel by. Voeg die chorizo-en kaas mengsel by en geur met sout en vars gemaalde swartpeper na smaak.
  • Skep ‘n groot lepelvol aartappelmengsel in die palm van jou hand en vorm ‘n koekie van ± 5-6 cm in deursnee.
  • Bedek elke koekie met ‘n bietjie meel, doop in die geklitste eier en bedek dan egalig met die broodkrummels.
  • Verhit nog ‘n bietjie olie in die braaipan en braai die aartappelkoekies tot goudbruin. Plaas op ‘n bakplaat en bak vir ‘n verdere 12-15 minute in die oond tot gaar.
  • Bedien warm.

2017 - RSG_11 Mrt

Share on Facebook
Mar 3

12 APRIL: ICA OPEN DAY

iconMarch 3rd, 2017

ICA Open Day Invitation_BOTH DATES

BOOKINGS ARE NOW OPEN!

Contact us to book your attendance at South Africa’s BEST chef school.

Don’t Delay!  Space is limited.

 

T: (021) 885 1414

E: info@icachef.co.za

Facebook: https://www.facebook.com/Institute-of-Culinary-Arts-ICA-202069016876836/

FoS_icoe_africa_hires_SMALL

 

Share on Facebook
Mar 3

RSG Ontbyt_04 Mrt 2017_Supersaad-granola

Supersaad-granola (glutenvry)

 

2 k (500 ml) gemengde neute

½ k (125 ml) pampoensade

½ k (125 ml) sonneblomsade

1 k (250 ml) klapperskaafsels

½ t (2.5 ml) fyn kaneel

½ t (2.5 ml) gedroogde gemmer

1 t (5 ml) sout

3 e (45 ml) klapper- of olyfolie

1 e (15 ml) heuning

  • Verhit die oond tot 180°C
  • Plaas die droë bestanddele in ‘n mengbak saam.
  • Verhit die olie en heuning in ‘n kastrol oor matige hitte (moenie die mengsel kook nie).
  • Giet die heuning-mengsel oor die droë bestanddele en meng goed om al die neute en sade te bedek.
  • Versprei die granola egalig op ‘n bakplaat en bak vir ± 15 minute of tot die mengsel goudbruin is.
  • Verwyder uit die oond en laat eenkant afkoel. Bêre in ‘n lugdigte houer.
  • Bedien met jogurt of melk en vars vye, druiwe of bessies.

2017 - RSG_04 Feb

Share on Facebook
Mar 3

RSG Ontbyt_25 Feb 2017_Parma-styl hamkolwyntjies

Parma-styl hamkolwyntjies

(Maak 6)

 

1 croissant, in blokkies gesny

4 eiers, liggies geklits

1 t (5 ml) pietersielie, fyngekap

Sout en varsgemaalde swartpeper

70 g parma-styl ham (opsioneel kan spek of enige ander ham gebruik word)

30 g bokmelkkaas, gekrummel

 

  • Verhit die oond tot 180°C.
  • Meng die croissant, eiers en pietersielie in ‘n mengbak saam. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper. Hou eenkant.
  • Spuit ‘n 6-holte muffinpannetjie( ± 6 cm in deursnee) met kleefwerende sproei.
  • Voer elke holte deeglik uit met ‘n stukkie ham om ‘n “bakkie” te vorm.
  • Vul elke holte met die croissant mengsel en krummel ± 1 t (5 ml) bokmelkkaas bo-oor.
  • Bak die kolwyntjies vir ± 15 minute of tot die eier gaar en die kaas goudbruin is. Bedien warm.

2017 - RSG_25 Feb

Share on Facebook
Feb 21

RSG Ontbyt_18 Feb 2017_Perskes met tiemie-krummelkors

Gebakte perskes met ‘n tiemie-krummelkors

(Genoeg vir 4)

Krummelkors

2 e (30 ml) botter, gesmelt

¼ k (± 65 ml) bruinsuiker

½ (125 ml) hawermout

1 e (15 ml) pampoensade

1 e (15 ml) amandelvlokkies

1 t (5 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

½ t (2.5 ml) sout

 

4 lospit perskes, gehalveer en die pit verwyder

½ k (125 ml) ongegeurde jogurt, vir bediending

 

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Meng al die bestanddele vir die tiemie-krummelkors saam in ‘n mengbak.
  • Rangskik die perskes op die bakplaat met holtes na bo en skep ± 1 e (15 ml) van die krummelkors bo-op elke perske.
  • Bak die perskes vir ± 10 minute, of tot die kors ligbruin en die perskes sag is. Verwyder uit die oond en laat eenkant om effens af te koel.
  • Bedien met ‘n skeppie ongegeurde jogurt.

2017 - RSG_18 Feb

Share on Facebook
Feb 10

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse sampioene

Spoggerige Valentynsontbyt

(Maak 6 muffins)

 

Gepekelde radyse:

½ k (125 ml) asyn

½ k (125 ml) suiker

2 k (500 ml) water

1 t (5 ml) komynsaad

1 t (5 ml) pienk peperkorrels

1 t (5 ml) koljandersaad

1 bossie radyse (250 – 300g), afgeskil en in baie dun skyfies gesny

  • Verhit al die bestanddele, behalwe die radyse, in ‘n kastrol en bring die mengsel tot kookpunt. Verwyder van die hitte en hou eenkant.
  • Plaas die radyse in gesteriliseerde flesse en vul elke fles met die pekel. Verseël die flesse en bêre in die yskas.

 

Vir die muffins:

1 k (250 ml) koekmeelblom

2 t (10 ml) bakpoeier

½ t (2.5 ml) sout

½ k (125 ml) melk

2 e (30 ml) botter, gesmelt

1 eier, goed geklits

½ k (125 ml) roomkaas

1 pakkie (50 g) gerookte forel

+/- 12 gepekelde radsysskyfies

1 handvol dille, fyn gekap

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n muffinpannetjie met kleefwerende sproei (ons het hartvormige pannetjies gebruik om ‘n Valentynsgevoel te skep).
  • Sif die droë bestanddele in ‘n mengbak saam.
  • Meng die melk, botter en eier saam.
  • Vou die eiermengsel liggies by die droë bestanddele (moenie die mengsel oorwerk nie).
  • Skep die muffin-holtes driekwart vol met die beslag en bak vir 10-15 minute of tot ‘n toetspen skoon uitkom. Vewyder uit die oond en laat op ‘n draadrakkie afkoel.
  • Garneer elke muffin met roomkaas, forel, gepekelde radysskyfies en ‘n bietjie vars dille.

RSG_11 Feb 2017

Share on Facebook
Feb 6

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse kampioene

Italiaanse gevulde sampioene

6-8 groot sampioene
1⁄4 k (±62 ml) olyfolie
Sout en varsgemaalde swartpeper
1⁄2 k (125 ml) songedroogde tamaties in olie 1⁄2 k (125 ml) mozzarellakaas, gerasper
‘n handvol vars basiliekruidblare

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Plaas die sampioene op die bakplaat, bedruip liggies met olyfolie en geur met sout en varsgemaalde swartpeper.
  • Bak die sampioene vir 15 minute en verwyder uit die oond. Rangskik die songedroogde tamaties op die sampioene en strooi die mozzarellakaas bo-oor.
  • Plaas die sampioene terug in die oond en bak vir ‘n verdere 5 minute, of tot die kaas gesmelt is.
  • Verwyder die sampioene uit die oond, garneer met vars basiliekruid en bedien warm.

DSC_1472 (1)

Share on Facebook
Jan 27

ICA WELCOMES 2017 FIRST YEARS!

iconJanuary 27th, 2017

On Monday 30 January and Tuesday 31 January, the ICA will welcome a new group of eager young individual during registration at campus.

We look forward to undertaking the journey of shaping, moulding and teaching tomorrow’s BEST chefs at South Africa’s BEST training school.

Download our latest newsletter. Stockpot_Term 1_Jan 2017

Stockpot_Term 1_Jan 2017_p1 Stockpot_Term 1_Jan 2017_p2

LIKE US ON FACEBOOK TO FOLLOW ALL THE ACTION ON CAMPUS AND IN THE INDUSTRY!

Share on Facebook
Jan 27

RSG Ontbyt_28 Jan 2017_Ontbytworsie in skilferkorsjas

(Maak 6)

 

1 e (5 ml) olie

1 medium ui, in skyfies gesny

1 e (5 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

Sout en varsgemaalde swartpeper

1 rol skilferkorsdeeg (400 g)

6 gaar worsies, ± 12 cm lank

1 eier, geklits

 

  • Verhit die olie in ‘n braaipan oor matige hitte en braai die uie en tiemie tot gaar.
  • Geur met sout en varsgemaalde swartpeper. Laat eenkant afkoel.
  • Rol die deeg op ‘n liggies meelbestrooide oppervlak oop. Sny die deeg in 6 vierkante, van ± 10 x10 cm elk.
  • Merk elke vierkant in 3 ewe groot vertikale stroke (moenie die deeg deursny nie).
  • Plaas die uie-mengsel met ‘n worsie bo-op in die middelste strook. Sny die buitenste stroke (aan weerskante van die vulsel) in ± 5 horisontale repies.
  • Vleg die repies liggies bo-oor die worsies en druk die laaste strokie deeg stewig vas.
  • Verhit die oond tot 200°C terwyl die wors-jassies in die yskas verkoel vir 10-15 minute.
  • Verf elke wors-jassie met die geklitste eier en bak vir 20-25 minute tot goudbruin.
  • Verwyder uit die oond en bedien dadelik of pak in kosblikke vir pouse.

2017 - RSG_28 Jan

Share on Facebook
Jan 17

Be sure to get your copy of the January Food & Home Entertainment magazine and read the beautiful in-depth article about the ICA, South Africa’s BEST chef school!

F&HEJan17ICA_FINAL TO BE PUBLISHED

F&HE Article_p1_p2

F&HE Article_p3_p4

Share on Facebook

Archives

March 2017
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Institute of Culinary Arts. Make your own badge here.

Other

Syndication