Masteron
Feb 21

RSG Ontbyt_18 Feb 2017_Perskes met tiemie-krummelkors

Gebakte perskes met ‘n tiemie-krummelkors

(Genoeg vir 4)

Krummelkors

2 e (30 ml) botter, gesmelt

¼ k (± 65 ml) bruinsuiker

½ (125 ml) hawermout

1 e (15 ml) pampoensade

1 e (15 ml) amandelvlokkies

1 t (5 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

½ t (2.5 ml) sout

 

4 lospit perskes, gehalveer en die pit verwyder

½ k (125 ml) ongegeurde jogurt, vir bediending

 

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Meng al die bestanddele vir die tiemie-krummelkors saam in ‘n mengbak.
  • Rangskik die perskes op die bakplaat met holtes na bo en skep ± 1 e (15 ml) van die krummelkors bo-op elke perske.
  • Bak die perskes vir ± 10 minute, of tot die kors ligbruin en die perskes sag is. Verwyder uit die oond en laat eenkant om effens af te koel.
  • Bedien met ‘n skeppie ongegeurde jogurt.

2017 - RSG_18 Feb

Share on Facebook
Feb 10

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse sampioene

Spoggerige Valentynsontbyt

(Maak 6 muffins)

 

Gepekelde radyse:

½ k (125 ml) asyn

½ k (125 ml) suiker

2 k (500 ml) water

1 t (5 ml) komynsaad

1 t (5 ml) pienk peperkorrels

1 t (5 ml) koljandersaad

1 bossie radyse (250 – 300g), afgeskil en in baie dun skyfies gesny

  • Verhit al die bestanddele, behalwe die radyse, in ‘n kastrol en bring die mengsel tot kookpunt. Verwyder van die hitte en hou eenkant.
  • Plaas die radyse in gesteriliseerde flesse en vul elke fles met die pekel. Verseël die flesse en bêre in die yskas.

 

Vir die muffins:

1 k (250 ml) koekmeelblom

2 t (10 ml) bakpoeier

½ t (2.5 ml) sout

½ k (125 ml) melk

2 e (30 ml) botter, gesmelt

1 eier, goed geklits

½ k (125 ml) roomkaas

1 pakkie (50 g) gerookte forel

+/- 12 gepekelde radsysskyfies

1 handvol dille, fyn gekap

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n muffinpannetjie met kleefwerende sproei (ons het hartvormige pannetjies gebruik om ‘n Valentynsgevoel te skep).
  • Sif die droë bestanddele in ‘n mengbak saam.
  • Meng die melk, botter en eier saam.
  • Vou die eiermengsel liggies by die droë bestanddele (moenie die mengsel oorwerk nie).
  • Skep die muffin-holtes driekwart vol met die beslag en bak vir 10-15 minute of tot ‘n toetspen skoon uitkom. Vewyder uit die oond en laat op ‘n draadrakkie afkoel.
  • Garneer elke muffin met roomkaas, forel, gepekelde radysskyfies en ‘n bietjie vars dille.

RSG_11 Feb 2017

Share on Facebook
Feb 6

RSG Ontbyt_4 Feb 2017 Italiaanse kampioene

Italiaanse gevulde sampioene

6-8 groot sampioene
1⁄4 k (±62 ml) olyfolie
Sout en varsgemaalde swartpeper
1⁄2 k (125 ml) songedroogde tamaties in olie 1⁄2 k (125 ml) mozzarellakaas, gerasper
‘n handvol vars basiliekruidblare

  • Verhit die oond tot 200°C en spuit ‘n bakplaat met kleefwerende sproei.
  • Plaas die sampioene op die bakplaat, bedruip liggies met olyfolie en geur met sout en varsgemaalde swartpeper.
  • Bak die sampioene vir 15 minute en verwyder uit die oond. Rangskik die songedroogde tamaties op die sampioene en strooi die mozzarellakaas bo-oor.
  • Plaas die sampioene terug in die oond en bak vir ‘n verdere 5 minute, of tot die kaas gesmelt is.
  • Verwyder die sampioene uit die oond, garneer met vars basiliekruid en bedien warm.

DSC_1472 (1)

Share on Facebook
Jan 27

ICA WELCOMES 2017 FIRST YEARS!

iconJanuary 27th, 2017

On Monday 30 January and Tuesday 31 January, the ICA will welcome a new group of eager young individual during registration at campus.

We look forward to undertaking the journey of shaping, moulding and teaching tomorrow’s BEST chefs at South Africa’s BEST training school.

Download our latest newsletter. Stockpot_Term 1_Jan 2017

Stockpot_Term 1_Jan 2017_p1 Stockpot_Term 1_Jan 2017_p2

LIKE US ON FACEBOOK TO FOLLOW ALL THE ACTION ON CAMPUS AND IN THE INDUSTRY!

Share on Facebook
Jan 27

RSG Ontbyt_28 Jan 2017_Ontbytworsie in skilferkorsjas

(Maak 6)

 

1 e (5 ml) olie

1 medium ui, in skyfies gesny

1 e (5 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

Sout en varsgemaalde swartpeper

1 rol skilferkorsdeeg (400 g)

6 gaar worsies, ± 12 cm lank

1 eier, geklits

 

  • Verhit die olie in ‘n braaipan oor matige hitte en braai die uie en tiemie tot gaar.
  • Geur met sout en varsgemaalde swartpeper. Laat eenkant afkoel.
  • Rol die deeg op ‘n liggies meelbestrooide oppervlak oop. Sny die deeg in 6 vierkante, van ± 10 x10 cm elk.
  • Merk elke vierkant in 3 ewe groot vertikale stroke (moenie die deeg deursny nie).
  • Plaas die uie-mengsel met ‘n worsie bo-op in die middelste strook. Sny die buitenste stroke (aan weerskante van die vulsel) in ± 5 horisontale repies.
  • Vleg die repies liggies bo-oor die worsies en druk die laaste strokie deeg stewig vas.
  • Verhit die oond tot 200°C terwyl die wors-jassies in die yskas verkoel vir 10-15 minute.
  • Verf elke wors-jassie met die geklitste eier en bak vir 20-25 minute tot goudbruin.
  • Verwyder uit die oond en bedien dadelik of pak in kosblikke vir pouse.

2017 - RSG_28 Jan

Share on Facebook
Jan 17

Be sure to get your copy of the January Food & Home Entertainment magazine and read the beautiful in-depth article about the ICA, South Africa’s BEST chef school!

F&HEJan17ICA_FINAL TO BE PUBLISHED

F&HE Article_p1_p2

F&HE Article_p3_p4

Share on Facebook
Jan 17

(genoeg vir 4)

 

1 ryp piesang, geskil

1 mango, geskil en in blokkies gesny

1 pynappel, geskil en in blokkies gesny

1 k (250 ml) klappermelk

1 k (250 ml) ysblokkies

 

  • Plaas al die bestanddele in ‘n voedselverwerker en verwerk tot glad en romerig. Bedien dadelik.

 

Vir ‘n ekstra gesonde skommel kan die volgende gesondheidsprodukte bygevoeg word:

Chia-sade:

  • Hoog in protëine, antioksidante en vesel.

Lynsaad:

  • Goeie bron van omega 3.
  • Help met spysvertering en verlaag ook cholesterol .

Gortgraspoeier:

  • Hoog in vitamiene en minerale soos vitamin C, yster, Kalsium en magnesium.

2017 - RSG_21 Jan

Share on Facebook
Jan 17

 

(Maak ± 16 dadelballetjies)

 

1 k (250 ml) gedroogde appelringe

½ k (125 ml) droë klapper

½ k (125 ml) dadels

½ k (125 ml) kasjoe-neute

3 e (45 ml) grondboontjiebotter

2e (30 ml) water

 

½ k (125 ml) droë klapper (adisioneel), om die balletjies in te rol

 

  • Verwerk al die bestanddele – behalwe die ekstra halwe koppie klapper – in ‘n voedselverwerker tot ‘n sagte mengsel.

Indien die mengsel té droog is en nie maklik bymekaar kom nie, voeg nog ‘n eetlepel water by.

  • Rol egalige balletjies van ± 2 cm in deursnee.
  • Rooster die ekstra klapper liggies in ‘n droë pan oor matige hitte tot ligbruin. Verwyder dadelik van die hitte en plaas in ‘n bord of houer om af te koel.
  • Rol die dadelballetjies in die geroosterde klapper en stoor in ‘n lugdigte houer.

2017 - RSG_07 Jan_sml

Share on Facebook
Jan 13

For those who missed the broadcast of the ICA insert on Kwêla, or would like to watch the beautiful excerpt again, herewith the link, that is also available on our Facebook page:

http://kyknet.dstv.com/2016/12/14/kwela-ica-school/

PLEASE BE SURE TO SHARE WIDELY WITH FRIENDS AND FAMILY!
(Although primarily an Afrikaans insert, the scenery is still beautiful to look at :-))

Indien jy die pragtige uitsending van die onlangse ICA insetsel op Kwêla misgeloop het, of graag weer na dié mooi program wil kyk, kliek gerus op die skakel en deel met vriende en familie!

FB LIKE

ICA Kwela Insert

Share on Facebook
Dec 12

Read the ICA’s last newsletter for 2016 by clicking on the images below, or on the link to download the PDF.

We look forward to what news 2017 may hold for SA’s No. 1 chef school!

stockpot_term-4_dec-2016_online_-p1 stockpot_term-4_dec-2016_online_-p2

stockpot_term-4_dec-2016_online

Share on Facebook

Archives

February 2017
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Institute of Culinary Arts. Make your own badge here.

Other

Syndication